Vitt te - Vårt mest köpta vita te nu

Darjeeling Okayti Vitt te (EKO)

Darjeeling Okayti Vitt te (EKO)

Vitt te från Darjeeling är sällsynt och mycket gott. Det här kommer från den fina ekologiska teplantagen Okayti. Belägen intill floden Mechi vid gränsen till Nepal.

Det här vita teet kan du med fördel brygga två gånger. Första gången i 3 minuter ger ett milt te med söt eftersmak. Andra brygden i 5-6 minuter ger ett smakrikare te.

Det är ingen slump att Harrods, i London, valt ett te från Okayti som sitt främsta ”speciality tea”. För teplantagen har levererat fantastiska teer sedan 1888. Och det här vita Darjeeling-teet är utan tvekan kronjuvelen i vårt sortiment.

Det här vita Darjeeling-teet har grade FTGFOP1 och är ett First Flush.

Beredning av Darjeeling Okayti Vitt te (EKO)

Temperatur 80-90 grader

Tid 3 minuter (5-6 minuter)

89:-


Läs mer
Köp


Övrigt Vitt Te

EKO White Cui Min
EKO White Cui Min är ett fantastiskt ekologiskt vitt te från Qingshan teplantage.
79:-
Läs mer
Köp
Ekologiskt White Pai Mu Tan
Ett vitt te med mjuk och mild karaktär. Rikt på mineraler och antioxidanter. Bladen plockas i...
59:-
Läs mer
Köp
Himalaya White EKO
Det här handproducerade vita teet odlas på hög höjd i Nepal av den fina teplantagen Shangri La.
99:-
Läs mer
Köp
Kvidevitt
Ekologiskt vitt te smaksatt med kvittenäpple, citrus, yoghurt och mynta. Dekorerat med...
39:-
Läs mer
Köp
Lust & Fägring
Lust & Fägring är ett vitt te med smak av citron, jordgubb, champagne och grädde.
45:-
Läs mer
Köp
Silver Bud Ya Bao
Det här sällsynta vita teet består av outvecklade blomknoppar från vilt växande tebuskar. Det...
79:-
Läs mer
Köp
White Chai
Det här är kronan på verket bland våra chai-teer. Ett subtilt och nyttigt vitt te tillsammans med...
49:-
Läs mer
Köp
White Tea Snow Buds
Den här juvelen bland kinesiska vita teer har producerats i över 100 år. Koppen skimrar i...
89:-
Läs mer
Köp
Yunnan special
Vid beredning lämnar Yunnan special en blommig doft och en färg som påminner om soluppgång.
59:-
Läs mer
Köp
 
 
 


Köpa vitt te på nätet

Vill du unna dig något extra är vitt te ett bra val. Det har en finstämmig och vacker smak som du inte hittar i något annat te. Mild, sötaktig och fräsch.

Det är också det nyttigaste teet du kan dricka. För vitt te bearbetas inte lika mycket som andra tesorter. Och det innehåller bara unga teblad och toppskott. Så därför innehåller det mer antioxidanter och andra nyttiga näringsämnen. Till exempel så innehåller vitt te upp till tre gånger så mycket polyfenoler jämfört med grönt te.

Det finaste vita teet består av teblad som inte slagit ut. Små fjuniga knoppar som kallas för Silver Needles. Enklare sorter är uppblandade med hela blad och får en starkare smak. Ofta handplockas vitt te noggrant enligt principen två blad och en knopp.


Bered vitt te med mycket teblad och låg temperatur

Vitt te blir ljust till färgen och har en naturlig smak. Bered det mellan 70 och 80 grader i 3-5 minuter. Vid låg temperatur kan du låta det dra längre för att få ut mer smak. För rena vita teer kan du använda samma teblad för två till tre bryggningar. Men tänk på att vitt te har stor volym, så du får använda rejält med teblad för att komma upp i samma vikt per portion som med andra tesorter. Många gör misstaget att brygga vitt te med för lite teblad och får då ett te som "smakar varmvatten".

När du bereder vitt te är det bäst att använda en tekanna så att bladen får plats att utveckla sig. Använder du tesil så är det viktigt att den är tillräckligt stor. 


Tips om du vill köpa vitt te

Vi har flera vita tesorter. Och vill du köpa vitt te online så har vi några goda råd. Till och börja med så är vårt rena vita te av högre kvalitet jämfört med det smaksatta. Vi har valt ut vitt te med mycket hög kvalite, och vi har några varianter av ekologiskt vitt te. 

Rent vitt te

 

Smaksatt vitt te

Bland våra rena vita tesorter innehåller White tea Snow Buds och det ekologiska White Cui Min mycket knoppar. Det ger teet en härligt rund och sötaktig smak. Är du ovan vid vitt te får du kanske ge det några försök innan du uppskattar det fullt ut.

En av de mer välkända vita tesorterna är White Pai Mu Tan. Eller White Peony som det också kallas. Det har mer hela blad än våra andra vita teer och smakar således mer. En vit tesort som kan vara bra att börja med om du inte druckit vitt te förut. Bloggen Tefakta har skrivit en bra artikel om Pai Mu Tan vitt te.
  När man pratar om vitt te är det oftast rent vitt te som avses. Men vi har ett par varianter av smaksatt vitt te för dig som gillar det. Kvidevitt med sin smak som drar åt mynta, och så Lust och Fägring, vårt storsäljande smaksatta vita te.

Det är vanligt att smaksätta vitt te själv och dricka det kallt. Prova gärna med vårt vita te som heter "Yunnan Special". Bryggd det med ganska mycket teblad. Låt det kallna och tillsätt lite flädersaft, svartvinbärsjuice eller något annat du gillar. Servera din vita teblandning med några isbitar som en läskande sommardrink.


Läs i lugn och ro om vitt te online

Vitt te är en färskvara. Därför kan det vara en fördel att köpa vitt te online från oss då vi har hög omsättning på våra teer. Och när du har fått hem ditt vita te rekommenderar vi att du förvarar det i en teburk.

En annan fördel med att köpa vitt te online är att du kan läsa om de olika sorterna i lugn och ro innan du gör ditt val.

BILD: Knoppar från vitt te

 
Tillbaka till E-tea tehandels startsida
På den här sidan kan du köpa vitt te.