Te online sedan 2010 - Snabb leverans - Frakt endast 39 kr

Köpa te online. E-tea är din tebutik på nätet sedan 2010.

E-tea tehandel är din tebutik på nätet. Här köper du te online med snabb leverans.
Alla teer är av hög kvalitet och noggrant utprovade. Och vår erfarenhet hjälper dig att hitta rätt tesorter.
Du kan också köpa te i vår fysiska tebutik som ligger i Stenungsund sedan 30 år. Välkommen dit.

 

Köpa te online - E-tea är din tebutik på nätet

 

Köpa te på nätet eller i vår tebutik

Det är alltid roligt att träffas. Så titta in om du har vägarna förbi tebutiken i Stenungsund. Där hittar du fler tesorter, kaffe, choklad och annat som hör till en välsorterad tebutik.

Köper du te på nätet så är det skickat från vår tebutik. Så du kan vara trygg med att all hantering sker i livsmedelsgodkända lokaler av yrkeskunnig personal.

Det finns fördelar med att registrera dig när du väljer att bli kund hos oss. Du kan se dina tidigare ordrar, om din beställning är skickad och kanske registrera dig för nyhetsbrev.

Tebutik i Stenungsund

Nyheter i tebutiken

Ett ekologiskt väldigt aromatiskt te med en subtil sötma och toner av honung. Växer omgärdat av forntida träd, konstanta regnfall och varma temperaturer.
169 SEK
Ett handrullat te med en intensiv doft av höblomma,
129 SEK
Ett te med en smak som är mycket aromatisk, kryddig och med en mjuk blommig smak!
89 SEK
Guteblandning från Kränku är frisk, fyllig och mild, med inslag av citrus och anis.
45 SEK

Grönt Te - Topplista

Ett ekologiskt högklassigt grönt Darjeeling te med rund och mjuk smak.
69 SEK
Japansk Gyokuro odlas i skugga. De djupt gröna bladen ger kraftig smak och härlig sötma.
199 SEK
Ekologiskt grönt te med stark och syrlig arom. Har fått sitt namn efter formen på bladen.
39 SEK
De klorofyllrika gröna tebladen ger en färsk och mjuk smak med not av spenat och alger.
69 SEK

Svart te - Topplista

Kopparrött ekologiskt Nilgiri te med doft som drar åt blommor. Fräsch smak med tydlig kropp.
49 SEK
Blommigt och mjukt fylligt First Flush från teplantagen Okayti.
59 SEK
Ekologiskt svart te med jämnlånga välstrukturerade blad och gyllene toppar.
99 SEK
Prisvärt Second Flush från teplantagen Longview med medelkraftig och rund smak.
49 SEK

Vitt te - Topplista

Vitt te från Yunnan med stora gröna blad och många silvergråa toppar.
59 SEK
Ett subtilt och nyttigt vitt te tillsammans med härliga chaikryddor.
49 SEK
Ett ekologiskt vitt te med mild och aromatisk smak. Hög andel toppskott.
79 SEK

Rooibos te - Topplista

Ett sött och smakrikt rooibos te med apelsin och kaktusfikon.
55 SEK
En kryddig och värmande chai-blandning med apelsin. Rikligt och vackert dekorerat.
45 SEK
Ekologiskt rooibos matchas med saftig solmogen mango och söta jordgubbar.
49 SEK
Kanel, kardemumma, ingefära och rosépeppar ger Rooibos Chai dess karaktär.
49 SEK

Tips om du ska köpa te online

Trenden pekar mot att vi dricker allt fler olika tesorter. Både smaksatt te och rent te. En orsak är att grönt te och vitt te är väldigt nyttigt.

Men det är inte lätt att hitta fint te, för välsorterade tebutiker finns inte överallt. Därför kan du med fördel köpa te online. Här kan du leta efter dina favorit-teer i lugn och ro. Och kanske se vad andra tedrickare köper i våra topplistor. Här är en kort beskrivning av olika tesorter. 

Tesorter-svart te- vitt-te-grönt te

Svart te

Svart te är den vanligaste tesorten i Sverige. Det är oxiderat vilket ger en riklig smak och lång hållbarhet. Vill du ha ett riktigt bra svart te kan du köpa ett Darjeeling te. De kallas ofta för teernas champagne. Andra kända svarta tesorter är Assam, Keemun och Ceylon-te. Smaksatt svart te finns i många varianter. Men Earl Grey är den mest kända.

Grönt te

Grönt te är inte oxiderat och har därför behållit sin naturliga färg, smak och nyttiga näringsämnen. De flesta gröna teerna kommer från Kina och Japan. Grönt te finns både som smaksatta och rena teer.

Vitt te

Det sägs att vitt te är den nyttigaste tesorten. Liksom grönt te har det inte oxiderat. Men vitt te är plockat tidigt på våren och varsamt torkat i solen. Det är bara de finaste bladen och bladknopparna som används till vitt te.

Oolong te

Oolong är (något förenklat) ett mellanting mellan grönt te och svart te, för det är bara delvis oxiderat. Många anser att det är det bästa man kan dricka. Och vill du köpa oolong-te så prova  olika varianter, för de skiljer sig åt en hel del. De flesta sorterna kommer från Kina och Taiwan.

Rooibos (rött te)

Allt te kommer från samma tebuske, Camellia Sinensis. Utöver det finns tesorter som inte är ”riktigt te”. Och den vanligaste är rooibos, eller rött te som det också kallas. Det är från en helt annan växt, men vi dricker det som vanligt te. Rooibos-te är smakrikt och fruktigt och innehåller inget koffein. Och det är mycket tacksamt att smaksätta.

Du kan läsa mer om de olika tesorterna under respektive artikelgrupp.

Köp te som present eller skicka Tlegram

Det är vanligt att köpa te och ge bort som present. För te är användbart. Inte något som glöms bort i ett skåp. Och den som får teet kan ju bjuda dig på en god kopp te.

I vår tebutik hittar du fina teburkar som du kan fylla med ett gott te. Chai Orange är ett vackert rooibos te. Och vill du hellre köpa grönt te är Goji & Granatäpple både vackert och gott.

Skicka te på nätet

När det inte passar att köpa te på nätet för att ta med sig kan du skicka te som present med Tlegram. Din vän får två påsar te med en personlig hälsning. Allt förpackat i en designad box. 

 

Skicka te som present

Mer än att köpa te

E-tea tehandel är inte bara en tebutik där du kan köpa te. Du hittar också tips och goda råd. Under varje artikelgrupp står intressanta fakta om den aktuella tesorten. Och du hittar tydliga instruktioner om hur du bereder din tesort. Det finns också en speciell sida som heter beredning av te.


Du som är hälsomedveten kan läsa mer på avsnittet Te och Hälsa. Och för livsnjutaren finns en sida med trevliga recept. Iste och glass med grönt Matcha te är givna recept. Men du kan också baka godsaker att äta till ditt te. Biscotti, Shortbread och Macarons är några exempel.


Vi tycker att det är viktigt att hålla kontakten med dig som kund, så därför finns vi i flera olika medier. Förutom på den här webbplatsen hittar du E-tea på Facebook och Google+